Blog

Raketové palivo pre rast ceny striebra

Vzhľadom na aktuálnu geopolitickú a globálnu ekonomickú situáciu v spojitosti s trhom so vzácnymi kovmi, obzvlášť so striebrom, sa počas nasledujúcich 10 rokov masívne zvýši dopyt po fyzickom striebre ako investícii. Ocitáme sa v situácii, kde je momentálne cena striebra veľmi nízka a jeho nákup veľmi výhodný. V najbližších rokoch budeme svedkami obrovského harmonizovania trhu so striebrom. Cena za uncu striebra môže dosiahnuť aj 4-ciferné sumy.

MASÍVNY DOPYT PO STRIEBRE

Vzhľadom na aktuálnu geopolitickú a globálnu ekonomickú situáciu v spojitosti s trhom so vzácnymi kovmi, obzvlášť so striebrom, sa počas nasledujúcich 10 rokov masívne zvýši dopyt po fyzickom striebre ako investícii. Investori počas najbližších 10 rokov nakúpia 1 miliardu uncí fyzického striebra vo forme investičných mincí a odliatkov. 

Spolu so zvyšujúcom sa dopyte po fyzickom striebre v priemysle sa na trhu so striebrom objaví veľká diera v ponuke dostupného fyzického striebra.

Dopyt po fyzickom striebre ako investícii, ale aj ako priemyselnej komodite je najvýznamnejším faktorom spôsobujúcim rast ceny striebra.


Množstvo predaných strieborných mincí Silver Eagle  za roky 1986-2011

Image and video hosting by TinyPic

Dopyt po fyzickom striebre vo forme investičných mincí a odliatkov v porovnaní s cenou za uncu striebra

Image and video hosting by TinyPic


NASTOLENIE ROVNOVÁHY MEDZI PAPIEROVÝM A FYZICKÝM STRIEBROM


Trh s fyzickým striebrom momentálne zažíva pomerne zaujímavý trend, ktorý môže odporovať manipuláciam na trhu s „papierovým“ striebrom. 

Ťažobné spoločnosti zvyšujú podiel vyťaženého striebra, ktoré si uchovávajú do vlastných zásob, namiesto toho, aby celú produkciu predávali. Navyše navzájom spolupracujú a vytárajú neoficiálnu „úniu“ aby sa postavili voči manipulátorom na trhu s papierovým striebrom. 

Dôvodom tohto správania je najmä nízka cena papierového striebra.
Ťažobné spoločnosti momentálne predávajú fyzické striebro za oveľa nižšiu cenu, než je jeho skutočná hodnota a takmer za ceny nižšie než sú náklady na produkciu.

Trh s papierovým striebrom za 1 deň vykoná obchody s 1 miliardou uncí striebra, pričom ročná produkcia fyzického striebra je len 800 miliónov uncí!

Je teda úplne jasné, že papierový trh absolútne nereprezentuje skutočné hodnoty fyzického striebra, ktoré je absurdne podhodnotené.


Po nedávnom zrušení starého systému fixovania ceny striebra, ktoré malo znemožniť manipulácie s cenami striebra, bude mať tento krok významnú úlohu a to pomôcť vyrovnať medzeru medzi papierovým a fyzickým striebrom, umožňujúc nárast ceny fyzického striebra na jeho skutočnú hodnotu.


Ocitáme sa teda v situácii, kde je momentálne cena striebra veľmi nízka a jeho nákup veľmi výhodný. V najbližších rokoch budeme svedkami obrovského harmonizovania trhu so striebrom. 

Cena za uncu striebra môže dosiahnuť aj 4-ciferné sumy.

Alan Behul
obchodný riaditeľ
+421918905749

GOLD INVEST Slovakia, a.s.
Einsteinova 24, 85101 Bratislava
www.goldinvest.sk

Prečítajte si aj:

EXPLOZÍVNY DOPYT PO DRAHÝCH KOVOCH

Striebro - cenová bublina za dverami

 

Zlato po Švajčiarskom Zlatom Referende